Toppluva – en året runt produkt

Med föräldraskapet kommer logistikuppgiften vare sig man vill eller inte. Och ofta, i alla fall när barnen är små, handlar logistiken om att ha rätt utrustning för rätt tillfälle. Man blir glad varje gång över att rätt saker finns på rätt plats när de behövs. Att det dessutom är bra saker som fyller funktionen, är hållbara och väl genomtänkta är också något man uppskattar. Men, listan över saker som behöver inhandlas till barn under året kan göras hur lång som helst, overaller, mössor, gummistövlar, matbestick, haklappar, badkläder, ryggsäckar, skor och underhållning.

Min utmaning har alltid legat i att införskaffa så få, men bra, saker som möjligt. Men det tar tid att leta. Att man dessutom behöver vara ute i augusti för att köpa vinterkläder (för att de inte ska hinna ta slut i affären) är kanske något man inte tänker på från början. Men man lär sig snabbt! Ibland kanske man inte självklart tänker på saker som kan behövas under ”fel säsong”. Ta t.ex. en toppluva, tyvärr upplever jag att har man barn i Sverige så är toppluvan nästan en året-om-produkt. Så även om det nu är en bit in i April känns det helt rätt med tips på de bästa (enligt mig) toppluvorna just nu, särskilt om man tittar ut på vädret i Stockholm idag.

  1. Från Geggamoja kommer här en från deras ”Limited edition”, 199 kr.
  2. Hos Lindex kan man köpa den här vändbara varianten, 59,50 kr.
  3. Favoriten från Polarn & Pyret, både passform och mönster, 99 kr
  4. Ursöt från Åhlens för de allra minsta (0-4 månader), 39 kr

Alla mössorna ovan är tunna, stretchiga med bra passform som ”sitter kvar” på huvudet. Ett till tips, köp två st när du ändå handlar. Risken är stor att de försvinner någonstans och det är inte kul att stå där utan när sommarvinden viner eller regnet har förvandlat midsommarafton till kallaste junidagen sedan 1958. Sugen på fler tips? Kommentera gärna inlägget med vad du vill ha tips på.

/ Jenny – gästbloggare & tvåbarnsmamma

IMG_0240  IMG_0081

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s