Bästa godnattsagorna

Vi reser en del och det är alltid lika roligt att ta sig i titt i 5-åringens egenpackade ryggsäck. Det ger en bra inblick i vad som för tillfället råkar vara hans favoriter, av både leksaker och böcker. Någon gång när vi rest iväg har han missat att packa ner god natt-böcker och blivit mycket besviken när jag istället för att läsa försökt hitta på egna ”sagor” att underhålla med innan läggdags. Så nu har han lärt sig att packa. Senaste resan var i helgen då vi ännu en gång åkte upp till huset i fjällen för att njuta en sista vårvinterhelg med skidåkning i solskenet.

Vädret gjorde oss inte besvikna och solstrålarna värmde våra bleka vinterkinder om dagarna. After ski, som förr i tiden innebar öl på puben till ett skrålande coverband har nu ersatts av öl på altanen till skrålande melodifestivalbidrag. Det finns inget stopp på energin vår 5-åring uppvisar när vi är i fjällen. Hur han orkar med är ett under. Skidor, snöpulsande, lekpark, pulkåkning, grillning och after ski. Och såklart är det ju roligt att hänga med så länge man orkar på kvällen också. Men i lördags, efter middagen, ganska långt för ordinarie läggdags kommer han och hänger med ögonlocken. – Mamma, har vi med oss Låba?   – Ja absolut, du packade ner alla du har. – Då vill jag gå och lägga mig nu, på en gång. Och sagt och gjort. Har man hittat sina favoriter så har man, och då spelar det ingen roll hur roligt det är att vara uppe på kvällen. Att med trötta skidben få krypa ner under ett fluffigt täcke och lyssna på Låba är ännu bättre.

Knappt hinner vi igenom Låba får bacillåber förrän man hör tunga snusningar. Nåväl, resten av Låbas underbara värld kan vi läsa om en annan kväll. God natt fjällen!

/ Jenny – gästbloggare & tvåbarnsmamma

IMG_0116    låba_bacillåber-250x193

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s