Minnen för livet

Den 14:e mars har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Dagen som började precis som så många dagar innan med jobb, hektiskt som alltid, och sent hem slutade minst sagt oväntat.

Jag minns det så väl, hur jag kommer gatan ner pratandes i telefon med en kille jag höll på att rekrytera till mitt team när jag ser marschaller utanför vårt hus. – Que? Avslutar samtalet ganska snabbt och går igenom kalendern i huvudet, vems födelsedag har jag glömt? Kan inte alls komma på vad vi firade men när jag klev innanför dörren därhemma förstod jag i alla fall att någonting särskilt var på gång. Jag fick ett par antika champagneglas av mina vänner när jag fyllde 25 (tror jag?!) och dessa hade kommit ur ur skåpet, fyllda såklart av härliga bubblor. Vår äldsta son var sådär sprallig som barn gärna blir när det är något särskilt som händer, typ julafton.

Det tog ett bra tag och halva flaskan bubbel hann väl gå åt men sedan kom i alla fall den där underbara frågan som jag väntat på, frågan om jag ville vara hans för evigt. Självklart svarade jag ja och ur 3-åringens jeansficka fiskas en fin liten ring fram. Lycka! Jag vet inte vem som var gladast den kvällen, en helt vanlig sketen onsdag, men glädjen i vår sons ögon tog man i alla fall inte miste på. Han förstog att han hade fått vara med om något väldigt speciellt.

Och än så länge kommer jag ihåg, precis hur det kändes, vad han sa och hur allt gick till men frågan är om man kommer ihåg för alltid? Så på vår tvååriga förlovningsdag började vi med något vi kanske skulle ha börjat med då. Att skriva ner våra minnen i Fill & Tells superfina bok ”Vi och vårt bröllop”. För det fina med den här boken är att den berättar hela historien, från första dejten (bowling) till brudvals (“Inatt inatt”) och bröllopstårta (mousse-mums). Jag förstår inte hur jag kunde missa att den här boken fanns när vi gifte oss ett halvår efter vår förlovningsdag, men det gör inget. Det är minst lika roligt att minnas och skriva i efterhand. Så nu blir den ifylld allt eftersom, fler avslöjande detaljer och såklart grymma tips för en lyckad bröllopsdag utlovas framöver. Har du en vän som ska gifta sig i år – “Vi och vårt bröllop” blir garanterat en mycket uppskattad present.

/ Jenny – gästbloggare & tvåbarnsmamma

IMG_0043

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s